Лионел Меси се завръща сред номинираните за “Златната топка и е

...
Лионел Меси се завръща сред номинираните за “Златната топка и е
Коментари Харесай

Меси, Холанд и Мбапе сред кандидатите за “Златната топка”, Кристиано Роналдо не е номиниран

Лионел Меси се завръща измежду номинираните за “Златната топка ” и е измежду любимците за оценката, откакто изведе Аржентина до международната купа в края на предходната година. Кристиано Роналдо обаче не попадна в листата за първи път от 2005 година Португалската звезда прекара втората част на предишния сезон в Ал-Насър в Саудитска Арабия.

За премията се взимат поради достиженията в интервала от 1 август 2022 година до 31 юли 2023 година Церемонията по награждаването ще се организира на 30 октомври, предава Спортал.

Карим Бензема, Мохамед Салах и Кевин Де Бройне логично са измежду номинираните за “Златната топка ”. Французинът, който през лятото мина в Ал-Итихад в Саудитска Арабия, преди този момент направи следващия си добър сезон в Реал Мадрид. Той е притежател на трофея за предишния сезон. Де Бройне пък имаше сериозен принос за требъла на Манчестър Сити, макар че беше контузен в края на сезона.

Сред любимците за оценката е Ерлинг Холанд, който направи извънреден първи сезон в Англия с екипа на Манчестър Сити, който завоюва купата, ФА Къп и Шампионската лига. Сериозен кандидиат е Килиан Мбапе, който изведе Франция до финала на Мондиала в Катар.

Сред номинациите попаднаха още Джуд Белингам, който е измежду претендентите и за “Най-добър млад състезател ”, новото попълнение на Пари Сен Жермен Рандал Коло Муани и нападателят на Арсенал Букайо Сака. Кандидат за трофея е и халфът на Наполи Хвича Кварацхелия. Грузинецът имаше огромен принос за първата купа на неаполитанците от над 30 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР